A Simple Game of Cards Quiz Answers - Video Facts

A Simple Game of Cards Quiz Answers - Video Facts


 Were you searching out for VideoFacts A Simple Game of Cards Quiz Questions and Answers to score 100%? Then look no further, this post on MyNeo will give you all the correct answers.

Video Facts A Simple Game of Cards Quiz Answers Video


Video Facts A Simple Game of Cards Quiz Answers Video

Video Facts A Simple Game of Cards Quiz Answers


Q 1. The goal of the game is to lose your cards. You can play any card that matches either the colour or the symbol of the top card in discard pile (A or C in the example below). If none of the cards in your hands match, you have to draw a new card.

The goal of the game is to lose your cards. You can play any card that matches either the colour or the symbol of the top card in discard pile (A or C in the example below). If none of the cards in your hands match, you have to draw a new card

Options
Next

Correct Answer : Next

Q 2. Special Cards : When the Reverse Card is played, the direction of the play changes. The Skip Card forces the next player to forfeit their turn unless they can counter with another Skip Card. Both cards can be played if they match the colour or the symbol on the top card of the pile.

Special Cards : When the Reverse Card is played, the direction of the play changes. The Skip Card forces the next player to forfeit their turn unless they can counter with another Skip Card. Both cards can be played if they match the colour or the symbol on the top card of the pile

Options
Next

Correct Answer : Next

Q 3. Special cards: The Wild Card matches all regular cards (NOT Reverse, Skip or Wild +4 cards). You pick the next colour to be played. The same applies to the Wild +4 Card; in addition, the next player must draw four cards and skip their turn. Wild +4 can ONLY be played when no other card in your hand match the top card of the discard pile.

Special cards: The Wild Card matches all regular cards (NOT Reverse, Skip or Wild +4 cards). You pick the next colour to be played. The same applies to the Wild +4 Card; in addition, the next player must draw four cards and skip their turn. Wild +4 can ONLY be played when no other card in your hand match the top card of the discard pile

Options
Got it? Let play!

Correct Answer : Got it? Let play!

Q 4. Which card can you play here?

Which card can you play here?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : D

Q 5. Which card would you play in this situation?

Which card would you play in this situation?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : A

Q 6. What is your best move?

What is your best move?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : C

Q 7. What would you play next?

What would you play next?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : B

Q 8. Which card would you play here?

Which card would you play here?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : D

Q 9. Let's test your attentiveness: Which colour hasn't appeared yet and is not part of the game?

Let's test your attentiveness: Which colour hasn't appeared yet and is not part of the game?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : B

Q 10. Which of these cards does not belong to the game?

Which of these cards does not belong to the game?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : C

Q 11. What would you play next?

What would you play next?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : B

Q 12. What's your best move here?

What's your best move here?

Options
A or D
Draw a card
Only B
C or B

Correct Answer : Draw a card

Q 13. What would be your next move?

What would be your next move?

Options
A
B
C
D
E
Draw a card

Correct Answer : Draw a card

Q 14. This is your hand in a game against just one other opponent. What's your next best move?

This is your hand in a game against just one other opponent. What's your next best move?

Options
A
B
C
D
E
Draw a card

Correct Answer : A/C

Q 15. Again, you're playing against just one other opponent.  What's your best move here?

Again, you're playing against just one other opponent.  What's your best move here?

Options
A
B
C
D
E
F

Correct Answer : A/C

Q 16. Which card could you play here?

Which card could you play here?

Options
Draw a card
A or B
A or D
Only A
Only C
Only D

Correct Answer : A or D

Q 17. What card should you play here?

What card should you play here?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : D

Q 18. Which card should you play?

Which card should you play?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : C

Q 19. Take a look at your hand. You're playing against an opponent who has just one card left. What would you play next?

Take a look at your hand. You're playing against an opponent who has just one card left. What would you play next?

Options
A
B
C
D

Correct Answer : C

Q 20. What's your best option here?

What's your best option here?

Options
Only A
Only B
Only C
Only D
Draw a card
B or C

Correct Answer : Only B

Q 21. Which card can't you play here?

Which card can't you play here?

Options
A
B
C
D
E
F

Correct Answer : A

Q 22. Which cards could you play here?

Which cards could you play here?

Options
A and C
A, C, E and F
B and D
A, B, D and F
C and E
All of them

Correct Answer : All of them

Q 23. You have now encountered every kind of card in the game - but have you been paying attention? Which of these cards is somewhat off?

You have now encountered every kind of card in the game - but have you been paying attention? Which of these cards is somewhat off?

Options
A
B
C
D
E
All cards are legit

Correct Answer : E

Q 23 Alt-1. You have now encountered every kind of card in the game - but have you been paying attention? Which of these cards is somewhat off?

Alt1 You have now encountered every kind of card in the game - but have you been paying attention? Which of these cards is somewhat off?

Options
A
B
C
D
E
All cards are legit

Correct Answer : E(Red card has mirrored reverse sign)

Q 23 Alt-2 . You have now encountered every kind of card in the game - but have you been paying attention? Which of these cards is somewhat off?

Alt2 You have now encountered every kind of card in the game - but have you been paying attention? Which of these cards is somewhat off?

Options
A
B
C
D
E
All cards are legit

Correct Answer : C(Purple card has plus pattern instead of cross)

Q 24. Which card beats the other?

Which card beats the other?

Options
A beats B
B beats A
Either beats the other
Neither beats the other

Correct Answer : B beats A

Q 25. It's Player 1's turn. Who will win the game?

It's Player 1's turn. Who will win the game?

Options
Player 1
Player 2

Correct Answer : Player 1

Q 25 Alt-1. It's Player 1's turn. Who will lose the game?

Alt1 It's Player 1's turn. Who will lose the game?

Options
Player 1
Player 2

Correct Answer : Player 2

Q 26. It's Player 2's turn to play a card. Who will win this game?

It's Player 2's turn to play a card. Who will win this game?

Options
Player 1
Player 2

Correct Answer : Player 2

Q 26 Alt-1. It's Player 2's turn to play a card. Who will lose this game?

Alt1 It's Player 2's turn to play a card. Who will lose this game?

Options
Player 1
Player 2

Correct Answer : Player 1

Q 27. Your opponent can't see your hand. Which card should you play?

Your opponent can't see your hand. Which card should you play?

Options
Only A
Only C
A or C
Draw a card

Correct Answer : Only A

Q 28. It's Player 1's turn now. Who win's? Remember: The players cant see each other's hand.

It's Player 1's turn now. Who win's? Remember: The players cant see each other's hand.

Options
Player 1
Player 2

Correct Answer : Player 1

Q 28 Alt-1. It's Player 1's turn now. Who loses? Remember: The players cant see each other's hand.

Alt1 It's Player 1's turn now. Who loses? Remember: The players cant see each other's hand.

Options
Player 1
Player 2

Correct Answer : Player 2

Q 29. Your opponent is playing with open cards, your cards are covered. It's your turn. What would be your best move?

Your opponent is playing with open cards, your cards are covered. It's your turn. What would be your best move?

Options
A
B
C
Draw a card

Correct Answer : B

Q 30. Again, you can see your opponent's hand, but they cannot see yours. It's your turn. Which card is the safest to play for a quick win?

Again, you can see your opponent's hand, but they cannot see yours. It's your turn. Which card is the safest to play for a quick win?

Options
Only A
Only B
Only C
B or C
A, B, or C
Draw a card

Correct Answer : B or C

Thank you for reading "VideoFacts A Simple Game of Cards Quiz Answers" on MyNeo.

0 Comments: