Were you searching out for Quizfactory US Citizenship Quiz Questions and Answers to score 100%? Then look no further, this post on MyNeo will give you all the correct answers.


Quizfactory US Citizenship Quiz Answers Video

Quizfactory US Citizenship Quiz Answers Video


Quizfactory US Citizenship Quiz Answers

Q 1. What is the day called that Americans celebrate on the 4th of July?

What is the day called that Americans celebrate on the 4th of July?

Options
Independence Day
Christmas Day

Correct Answer : Independence Day

Q 2. What is the title of American's national anthem?

What is the title of American's national anthem?

Options
The Star-Spangled Banner
God Save the Queen

Correct Answer : The Star-Spangled Banner

Q 3. What is the name given to the first 10 amendments of the US Constitution?

What is the name given to the first 10 amendments of the US Constitution?

Options
The Bill of Rights
The Bill of Sale

Correct Answer : The Bill of Rights

Q 4. Who was the first president of the United States of America?

Who was the first president of the United States of America?

Options
George Washington
Bruce Lee

Correct Answer : George Washington

Q 5. What is written at the beginning of the Constitution?

What is written at the beginning of the Constitution?

Options
We the people
We know their truths

Correct Answer : We the people

Q 6. In the First Amendment there is one right/freedom that is guaranteed, what is it?

In the First Amendment there is one right/freedom that is guaranteed, what is it?

Options
Religion
Voting

Correct Answer : Religion

Q 7. Why is there 13 stripes on the U.S flag?

Why is there 13 stripes on the U.S flag?

Options
To represent the 13 original colonies
13 is Taylor Swift's lucky number

Correct Answer : To represent the 13 original colonies

Q 8. What is the name of the highest court in the United States?

What is the name of the highest court in the United States?

Options
The Supreme Court
The Super Important Court

Correct Answer : The Supreme Court

Q 9. What is the date of the final day on which on which can send in federal tac forms?

What is the date of the final day on which on which can send in federal tac forms?

Options
April 15th
May 20th

Correct Answer : April 15th

Q 10. Where in the United States is the Statue of Liberty found?

Where in the United States is the Statue of Liberty found?

Options
New York City
California

Correct Answer : New York City

Q 11. What is the capital of the United States?

What is the capital of the United States?

Options
New Jersey
Washington, DC

Correct Answer : Washington, DC

Q 12. What was the name of the piece of territory that the United States brought from France in 1803?

What was the name of the piece of territory that the United States brought from France in 1803?

Options
Louisinia Territory
French Territory

Correct Answer : Louisinia Territory

Q 13. How many times can you run for senate?

How many times can you run for senate?

Options
There is no limit
4 times

Correct Answer : There is no limit

Q 14. Who is considered to be the 'Father of our country'

Who is considered to be the 'Father of our country'

Options
George Washington
Alexander Hamilton

Correct Answer : George Washington

Q 15. What was the name of the war that was fought between the North and South in the 1800s?

What was the name of the war that was fought between the North and South in the 1800s?

Options
The Civil War
The War of Independence

Correct Answer : The Civil War

Q 16. In a situation where the President and the Vice President cannot serve, who is elected as president?

In a situation where the President and the Vice President cannot serve, who is elected as president?

Options
Whoever the people want
The Speaker of the House

Correct Answer : The Speaker of the House

Q 17. One of these was not one of the original 13 colonies, which one is it?

One of these was not one of the original 13 colonies, which one is it?

Options
California
New Hampshire

Correct Answer : California

Q 18. Which of these is included in the Bill of Rights?

Which of these is included in the Bill of Rights?

Options
The right to bear arms
The right to vote

Correct Answer : The right to bear arms

Q 19. Who wrote the original Declaration of Independence?

Who wrote the original Declaration of Independence?

Options
Thomas Jefferson
Alexander Hamilton

Correct Answer : Thomas Jefferson

Q 20. How many active members are there in the House of Representatives?

How many active members are there in the House of Representatives?

Options
435
20

Correct Answer : 435

Q 21. Which of these two is not one of the major branches of government?

Which of these two is not one of the major branches of government?

Options
Media
Legislative

Correct Answer : Media

Q 22. What is the judicial branch responsible for?

What is the judicial branch responsible for?

Options
Understands the law
Declares Independence

Correct Answer : Understands the law

Q 23. Which of these two is considered not to be a national U.S holiday?

Which of these two is considered not to be a national U.S holiday?

Options
Independence Day
Boxing Day

Correct Answer : Boxing Day

Q 24. Who is the acting Chief of Justice at the moment?

Who is the acting Chief of Justice at the moment?

Options
John Roberts
Donald Trump

Correct Answer : John Roberts

Q 25. How long is a term?

How long is a term?

Options
6 years
21 years

Correct Answer : 6 years

Q 26. Which out of the two is not a territory of the U.S?

Which out of the two is not a territory of the U.S?

Options
Greenland
Puerto Rico

Correct Answer : Greenland

Q 27. Which month do the people of United States vote for their president?

Which month do the people of United States vote for their president?

Options
November
May

Correct Answer : November

Q 28. Which one of these two states borders Mexico?

Which one of these two states borders Mexico?

Options
California
Boston

Correct Answer : California

Q 29. Which of these states borders Canada?

Which of these states borders Canada?

Options
North Dakota
Iowa
California
Wisconsin

Correct Answer : North Dakota

Q 30. What was the name of the movement in the 1960s that fought against racial discrimination?

What was the name of the movement in the 1960s that fought against racial discrimination?

Options
Civil Rights Movement
Independence Movement

Correct Answer : Civil Rights Movement

Q 31. In the U.S how old do you have to be to vote?

In the U.S how old do you have to be to vote?

Options
18
21

Correct Answer : 18

Q 32. When a U.S Senator is elected, who do they represent?

When a U.S Senator is elected, who do they represent?

Options
The President
All people of state

Correct Answer : All people of state

Q 33. On what day do we celebrate Independence Day?

On what day do we celebrate Independence Day?

Options
29th May
4th July

Correct Answer : 4th July

Q 34. How many years do U.S representatives stay in office for?

How many years do U.S representatives stay in office for?

Options
2
9

Correct Answer : 2

Q 35. Which war was fought by the U.S in the 1800s?

Which war was fought by the U.S in the 1800s?

Options
The Anglo-Saxon War
The Civil Wart

Correct Answer : The Civil Wart

Q 36. During World War I, who was the president?

During World War I, who was the president?

Options
Woodrow Wilson
George Washington

Correct Answer : Woodrow Wilson

Q 37. Who did the U.S fight against during the Second World War?

Who did the U.S fight against during the Second World War?

Options
Germany, Japan and Italy
England and France

Correct Answer : Germany, Japan and Italy

Q 38. Who is given the title of the commander-in-chief of the US military?

Who is given the title of the commander-in-chief of the US military?

Options
The President
The Vice President

Correct Answer : The President

Q 39. What is the name of the economic system in the United States?

What is the name of the economic system in the United States?

Options
Capitalism
Communism

Correct Answer : Capitalism

Q 40. Which of these is a promise you do not have to make when you become a U.S citizen?

Which of these is a promise you do not have to make when you become a U.S citizen?

Options
Smack yourself on the head
Give up any loyalty to other countries

Correct Answer : Smack yourself on the head

Q 41. What is basic premise of the Declaration of Independence?

What is basic premise of the Declaration of Independence?

Options
All men are created equal
To form a perfect union

Correct Answer : All men are created equal

Q 42. Some states have more representatives then others, why is this?

Some states have more representatives then others, why is this?

Options
It is done by population
They were better states

Correct Answer : It is done by population

Q 43. Which is the longest river in the United States?

Which is the longest river in the United States?

Options
Missouri
California

Correct Answer : Missouri

Q 44. What was the name of the President during both the Great Depression and World War II??

What was the name of the President during both the Great Depression and World War II??

Options
Franklin D. Roosevelt
George Washington

Correct Answer : Franklin D. Roosevelt

Q 45. The Federalist Papers supported a passage of the U.S Constitution. Can you name one of the writers who wrote this paper?

The Federalist Papers supported a passage of the U.S Constitution. Can you name one of the writers who wrote this paper?

Options
Alexander Hamilton
Tony Blair

Correct Answer : Alexander Hamilton

Q 46. What is declared as a right in the Declaration of Independence?

What is declared as a right in the Declaration of Independence?

Options
The pursuit of happiness
The right to bear fighting

Correct Answer : The pursuit of happiness

Q 47. The U.S flag has 50 stars, why is this?

The U.S flag has 50 stars, why is this?

Options
50 is Donald Trump's favourite number
There are 50 states

Correct Answer : There are 50 states

Q 48. Can you name one purpose of the United Nations?

Can you name one purpose of the United Nations?

Options
To promote world peace
To promote world war

Correct Answer : To promote world peace

Q 49. There are many amendments to the Constitution, how many exactly?

There are many amendments to the Constitution, how many exactly?

Options
27
20

Correct Answer : 27

Q 50. Wall Street is a very famous Street in the United States, but what is it most famous for?

Wall Street is a very famous Street in the United States, but what is it most famous for?

Options
Great hamburgers
For being the financial centre of America

Correct Answer : For being the financial centre of America

Q 51. The land known as North America had other occupants before the Europeans arrived, who were they?

The land known as North America had other occupants before the Europeans arrived, who were they?

Options
Native Americans
Dinosaurs

Correct Answer : Native Americans

Q 52. Bills have to be signed before they become U.S law, who is it that signs them?

Bills have to be signed before they become U.S law, who is it that signs them?

Options
The President
The Vice President

Correct Answer : The President

Q 53. In the U.S Constitution what does 'freedom of religion' mean?

In the U.S Constitution what does 'freedom of religion' mean?

Options
Any religion goes
All religions are banned

Correct Answer : Any religion goes

Q 54. How many U.S Senators are there?

How many U.S Senators are there?

Options
100
5

Correct Answer : 100

Q 55. If the senate becomes deadlocked, who is able to cast the deciding vote?

If the senate becomes deadlocked, who is able to cast the deciding vote?

Options
The Vice President
The President

Correct Answer : The Vice President

Q 56. When we say the Pledge Allegiance, what do we promise loyalty to?

When we say the Pledge Allegiance, what do we promise loyalty to?

Options
The United States and its flag
The President

Correct Answer : The United States and its flag

Q 57. At what age must all men register for the Selective Service?

At what age must all men register for the Selective Service?

Options
18
21

Correct Answer : 18

Q 58. Which is officially recognised as a Native American tribe in the U.S?

Which is officially recognised as a Native American tribe in the U.S?

Options
Seminole
Mika

Correct Answer : Seminole

Q 59. What happened during Constitutional Convention?

What happened during Constitutional Convention?

Options
The Constitution was written
A fight

Correct Answer : The Constitution was written

Thank you for reading "Quizfactory US Citizenship Quiz Answers" on MyNeo.

1 Comments

  1. It was Awesome to lovingly write "US Citizenship Complete Guide & Quizfactory US Citizenship Quiz Answers" for You. Hope you Enjoyed it!

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post